Havde jøderne alkohol i deres vin i bibelsk tid?


Svar 1:

Ja. At drikke alkoholholdige drikkevarer er ikke forbudt i jødedommen. Faktisk på sabbat og de fleste jødiske helligdage er det sædvanligt at recitere en velsignelse, der takker Gud for ”vinens frugt”.

Beruset adfærd er imidlertid aldrig acceptabel i jødedommen. Selv på Purim kan der være tilladt en ferie, der fejrer en modig jødisk dronning og hendes mandlige fætter, der forhindrede et forsøg på at kræve drab på alle jøder i kongeriget, glæde og endda lidt overdreven, men overtrædelse af befalingerne, mens de var beruset, ville ikke blive tolereret.

Grundlæggende siges det på Purim, at vi kan drikke vin “ad lo yada” - indtil vi ikke ved, om nogen siger “Velsignet være Mordechai” eller “Forbandet være Haman” - men enhver form for lethed, kamp, osv. ville være forbudt.


Svar 2:

Ja. Det gjorde de helt sikkert. Faktisk ville det have været hele formålet med at udvinde druesaft.

Det ville have været umuligt at opbevare druesaft uden at det gærede, da vilde gær ville være kommet ind i den og gæret de naturligt forekommende sukkerarter i druesaften til alkohol.

Judiasm har endda en bestemt velsignelse for vin, der begynder: "Velsignet være Herren, der har skabt vinens frugt."

Hele grunden til at dyrke og transportere frø af druer / stiklinger var med det formål at fremstille vin, som er et nadver i den jødiske religion og brugt i forskellige ritualer.


Svar 3:

Bibelsk vin havde faktisk et højere alkoholindhold end moderne vin. Den første bibelsk skrevne optegnelse af vin var hos Noach (Noah), og det endte ikke godt for hans skyld.

Senere blev Was brugt i nogle af gudstjenesternes tjenester. I sin natur indebærer vin en slags alkoholindhold. Uden er det simpelthen druesaft.